Laten wij dan samen afscheid nemen van de liefde van Paul Baeten Gronda

Laten wij dan samen afscheid nemen van de liefde

Laten wij dan samen afscheid nemen van de liefde

This book review is in Dutch because the book is only available in Dutch.

Tja, wat moet ik van dit boek vinden? Ik heb het gelezen in het kader van de Academica Debutantenprijs. Het is een van de vijf genomineerde boeken voor 2010. Waarom? Ik weet het niet.

Ik wil alle vijf de boeken lezen, en dit is het derde. De twee die ik gelezen heb vond ik wel aardig (Dokter Jazz) en best redelijk (Blinde Wereld). Nemen wij… vind ik vreemd, en iritant. Ik heb het niet met plezier gelezen. Toen ik het boek bijna uit had, bleef het een tijdje liggen omdat ik een leuker boek uit de bibliotheek had geleend. Dat geeft wel aan hoe het mij boeide.

Het boek beslaat 3 dagen: eergisteren, gisteren en vandaag. De ik-persoon, Max Eugene Venkenray, is een 21-jarige aircomonteur die tijdelijk in een hotel woont. Hij heeft geld van zijn oom geleend en tot dit geld op is, woont hij in dat hotel. Met zijn ouders kan hij het niet zo goed vinden. Hij heeft een oudere broer, een kunstenaar die installaties met cavias doet. Zijn jongere broer is vorig jaar overleden.

Het boek is eigenlijk een verslag van hoe Max zijn leven leidt met op de achtergrond de dood van zijn broer. Als zijn vader ook nog in het ziekenhuis belandt, is hij helemaal de draad kwijt.

Wat ik leuk vond aan dit boek waren de maffe details, de hoofdpersoon die in een hotel woont, de broer die iets met cavias doet. Het iritante was dat Max een nogal depressief tiepetje is. Ik dacht op een gegeven moment: raak eerst nu eens over de dood van je broer heen voor je een boek schrijft, dat zou voor iedereen beter zijn. Dat geeft aan dat stemming van het boek dus wel overtuigend was. Maar het raakte mij niet echt, en ik vond het voornamelijk saai om te lezen.

Verder vond ik de taal af en toe wat grof, richting Herman Brusselmans, van wie ik ooit 1/3 boek heb gelezen en het toen wel genoeg vond.

Nemen wij… wordt dus NIET mijn keuze voor de Academica Debutantenprijs.

About Leeswammes
I'm owner and editor at bookhelpline.com. In my free time, I read and review books on my two blogs, Leeswammes' Blog and De Boekblogger.

One Response to Laten wij dan samen afscheid nemen van de liefde van Paul Baeten Gronda

  1. Pingback: Welk boek heb je net uitgelezen en wat vond je ervan? - Pagina 221 - 9lives - Games Forum

I love comments! Let me know what you think.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: