Dokter Jazz van Stine Jensen

Dokter Jazz van Stine Jensen

Dokter Jazz

This review is in Dutch because the book is a Dutch debut, not translated. Scroll down for my review of The Thousand Autumns of Jacob de Zoet by David Mitchell! (in English, like most of the reviews here).

Een aardig boekje over dokter Jazz, de bijnaam van de oom van de hoofdpersoon Dolly. Haar oom, echte naam Mads Laudrup, overlijdt op 46-jarige leeftijd en Dolly gaat op onderzoek uit om meer over hem te weten te komen. De reden om dit te doen vond ik vaag en voor mij niet overtuigend (hij was haar oom, ze wil meer weten over haar familie). Ze ontdekt dat hij een tijd in Saoedi Arabie heeft gewoond, maar daarna in Denemarken een kliniek had voor het herstel van maagdenvlies. Dit is een uitkomst voor Saoedische vrouwen die zich er graag voor laten overvliegen.

Op een gegeven moment blijkt er een schermutseling geweest te zijn tussen een Arabische man en een Deense vrouw, Selma, op het terrein van de kliniek. Dolly vindt hierover weinig materiaal maar wel ontmoet ze de dochter van deze Deense vrouw die haar de dagboeken van haar moeder laat lezen.

De zoektocht in de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met verhalen over haar oom en over Selma alsof Dolly er zelf bij geweest is. Ze heeft dus wat ze gehoord heeft over Mads en over Selma geromantiseerd. Dit leest lekker weg, maar het resultaat is twee verhalen over mensen die zeer weinig met elkaar te maken hebben gehad. Dat lag bij mij niet helemaal lekker.

About Leeswammes
I'm owner and editor at bookhelpline.com. In my free time, I read and review books on my two blogs, Leeswammes' Blog and De Boekblogger.

I love comments! Let me know what you think.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: